BATON TOURS

English German Español Italian

Always be prepared for the unbelievable

 
 
Home Rejsetips Myanmar Festivaler Destinationer Hoteller Golfbaner Tour Programmer Reservation Kontakt os  
 
   
   
 

Myanmar Festivaler

Kachin-staten 

MManaw er den farverige festival hos kachin folkene, der bor i det nordlige Myanmar. Traditionelle Manaw var en Nat Festival, æret være spirit eller ånderne, og Padaing Nat menes at være beskytter og velgører af Kachin. Der er mange versioner af Manaw: en version for at fejre nytår, andre versioner for at fejre sejren i slaget, hus-Warmings, og så videre. I tidligere tider var det en festival for Duwars, eller stammeledere, men nu er det en sejr festival for alle Kachin i staten. En stor Manaw Festival finderer som regel sted på Kachin dagen, den 10. januar, i statens hovedstad, Myitkyina, at indvarsle i det nye år og for at fejre velstand og overflod. Traditionelle Manaw poler, dekoreret med Kachin motiver, og er placeret i midten af Manaw grunde. En linje af kunstfærdigt klædte dansere, ledet af shamaner, henvender sig til Manaw poler til lyden af messing gonger. Som det er normalt for alle bjergfolk, alle liner op bag ledere. Dansen er en opvisning af taknemmelighed for deres forfædres ånder og deres ønske om lysere fremtid. Selv om de fleste Kachin nu er kristne, de er stadig stolte af deres forfædres traditioner.

Inndawgyi, Myanmars største naturlige sø ligger i Moegaung område i Myitkyina distriktet for Kachin stat. Søen er 16 miles lang (nord-syd) og 7 miles lang (øst-vest) med et samlet sø område er 80 sq miles. Hvert år i marts, festivalen i Shwe-Myintzu Pagoda, bygget under Konebaung æra, er afholdt fra den 8. voksende dag til 1. aftagende dag Tagaung.

SHAN STATE

Den vigtigste festival i Taung Gyi er Tazaungdine Lys Festival afholdt i november, i løbet af denne festival, luftballon konkurrencer afholdes. Festivalen har en farverig udstilling af dekorerede varmluftballoner i forskellige størrelser og i form af dyr, herunder elefanter, svin, kvæg, heste, den mytiske Hintha fugl, og høns. Nattehimlen lyser op med farverige fyrværkeri og lys fra flerfarvede varmluftballoner. Den naturlige skønhed i Taung Gyi og omegn kan ses form Mya Sein Taung zedi.

Denne festival afholdes i Kalaw i november. Lange stænger fyldt med ild værker er festivitas transporteres til en pagode i udkanten af byen. De er plantet i nærheden af pagode og er brændt hele natten.

Bawgyo er nær byen Thipaw i den nordlige Shan-stat. Festivalen afholdes omkring fuldmåne dag Tagaung (marts). Den 700 år gamle pagode er stedet for festlighederne for en uge, hvor pilgrimme fra hele Shan-staten kommer til at tilbede de fire hellige billeder af Buddha. Billederne er låst inde i et relikvie for det meste af året, men under festivalen dag, er billederne taget ud for at vise, til gudstjenester og til forgyldning med guld folie.

Inle søen er den mest berømte naturskønne sø i Shan-staten. Den maleriske sø er 22,4 km lang og 10,2 km bred, og er ca 900 m over havets overflade. Det er berømt for sine unikke ben-roere, flydende landsbyer og farverige beslutningstagere.
Phaung Daw Oo Pagoden i søen er meget berømt og dens huse fem små Buddha-billeder. Denne pagode festivalen afholdes hvert år i den måned Thindingyut (oktober) med pragt. Fire af de fem Buddha billeder er placeret på en dekoreret kongelige pram og roede rundt om søen, stop ved landsbyer for folk at hylde. Der er sjove messer, musik, dans og båd racer, og det er den største årlige lejlighed i Lake Inle distriktet.

Kakku Pagoda er i det område af Pa O folk i Taung Gyi Township. Der er omkring 2000 stupaer pakket tæt sammen i rækker, der dækker et område måske et kvadrat kilometer. Legenden siger, at Alaung Sithu, det 12. århundredes konge af Bagan, byggede den første stupaer. Denne pagode Festivalen afholdes i Tagaung. På fuldmåne dag, gives almisse og er udført af Pa-O folk klædt i deres traditionelle sorte tøj. Der er også festivalen markedet.

Shan-staten er beliggende i den østlige del af landet og har et samlet areal på 61.091 m² miles, som er en fjerdedel af det samlede areal af Myanmar. Staten Day ceremonier holdes i Taunggyi, Kyaing Tong, Lashio og mange byer i Shan-staten og andre etniske minoriteter er udført. Shans fejre Festen for Harvest den 3. februar, en dag før Shan-staten Day.

Pindaya kendt for sine kalk grotter er cirka 45 km fra Kalaw. Hulen er sat dybt i bjergsiderne, og ved indgangen er der de 15 meter høje Shwe Oo Min eller Golden Cave pagode. Tazaung eller bedesal blev bygget af den berømte Eneboeren U Khati der også bygget mange af de religiøse bygningsværker på Mandalay Hill. Hele længden af hulen er på 490 fod, og der er omkring 8.000 Buddha billeder fra forskellige materialer som teak, marmor, alabast, mursten, cement og lak. Alle billeder er nedfældet i kroge og hjørner af konkursen huler. Der er også mange interessante stalaktitter og stalagmitter i disse sten huler. En tre dage pagode festival holdes i Tagaung (marts). De indfødte stammer såsom Danu, Pa O, Taung Yoe og Palaung gøre tilbud på fuldmånen dag. Festlighederne omfatter forestillinger ved roaming kunstnere, og der er et travlt marked.

KAYIN STAT

Kayin staten består af 7 kommuner og har et samlet areal på 11.731 m² miles, dvs, 4,9% af Unionen Myanmar. November 7 er Kayin stat Dag, som fejres i Pa-en, statens hovedstad.

Kayin nytår falder den 1. Tiltagende Dag Pyatho (normalt i december, men nogle gange i januar). Det bliver fejret i Kayin stat, Kayin kvartaler i Yangon og i andre byer, hvor Kayin dominerer. Festlighederne omfatte folkedanse, traditionel boksning og sjov messer.

CHIN STAT

Denne en dag festival holdes i Haka (Northern Chin-staten) og i Mindat (sydlige Chin-staten) den 20. februar. Det er et populært ferie for Chin, en af de største etniske grupper i Myanmar. Forskellige Chin grupper på begge steder udføre folkedanse. 

Naga Stammerne bor i bjerge, dale og sletter en af de mest afsidesliggende områder på jorden, i det nordvestlige hjørne af Myanmar tæt på Indien. De lever på begge sider af grænsen. Deres nytår Celebration er fra 14 til 15 januar, og afholdes i en af de byer i Sagaing Division, enten Layshi eller Khamti. Stammer fra alle i Nagaland, både fra den indiske side og Myanmar deltager. De forskellige Naga Stammer, en gang hård krigere, mødes i deres lyse og eksotiske kjoler og feste med udrustet drikke risvin, dans og fest om vildsvin kød.

MON STAT

Kyaikhtiyo Pagoda hviler på toppen af et usikkert afbalanceret kampesten overhængende en klippe på toppen af en højderyg mere end 3000 meter over havets overflade. Stupaen sig selv er omkring 20 meter høj, der hviler på toppen af en 50 fods kampesten afbalanceret på klippen. Stenen, stupa og en del af klippen er forgyldt med bladguld doneret gennem århundreder ved trofaste pilgrimme. Der er mange legender om Pagoden og "nats" og "spiritus". Adgang er kun til fods, enten en stejl 45 minutter stignning fra de nye parkeringsplads eller andet en mere gradvis 7 miles gå under fire timer fra lejren i Kin mor, øst for Kyaikhtiyo, omkring 160 kilometer fra Yangon. Pagode Festivalen afholdes fra Dabodwe til Tagu.

MANDALAY DIVISION

Mandalay sidste hovedstad i Myanmar er beliggende i det centrale Myanmar, 668 km nord for Yangon. Også kendt som Yadanabon - nepyidaw (GEM City) det blev bygget i 1857 af kong Mindon, faderen til den sidste konge Thibaw. Mandalay er den største by kan prale med en rig kulturarv, og den er også et kommercielt center med jernbane-, vej-, flod-og flyforbindelser til alle dele af landet.

King Bodawphaya bygget denne pagode i 1784 til at huse de Mahamuni Buddha Image, bragt fra delstaten Rakhine. Det billede, der oprindeligt var af legeret, men nu er det stærkt forgyldt med fint folier af guld, og anslås at være over et ton i vægt. Er den mest beundrede Pagoden i Mandalay, tidligt om morgenen ritual med at vaske ansigtet af Buddhas billede tegner en daglig skare af tilhængere. Denne pagode Festival er afholdt i den måned, Dabodwe. I første ceremoni fra 1. Tiltagende Dag til 9. Tiltagende Dag Dabodwe (februar), en række munke messe buddhistiske skrifter nonstop. Den 8. Tiltagende Day, er der fælles udbud af tørrationer og andre fornødenheder til munkene fra nærliggende klostre. Om aftenen underholdning omfatter zats (en række danse, sange, korte og lange spiller), anyeints (komiske danse), open-air film, og mange boder, der sælger forskellige traditionelle snacks og andre værktøjer.

Dette er den mest berømte Nat Festival (pacificerende af spiritus) i Øvre Myanmar. Det er på Taung Pyone landsby, i Madaya Township, en times kørsel fra Mandalay. Festivalen afholdes i august, omkring fuldmåne dag Wahgaung, og varer fem dage med specielle programmer hver dag.

Dette er et traditionelt Nat Festival afholdt i også i august, omkring ingen måne dag Wahguang. Festivalen er på Mandalay-Sagaing vej i Amarapura Township, en halv times kørsel fra Mandalay.

Denne pagode Festival er fejret under Tazaungdine festivalen. Folk smider lotusblomster til toppen af stupaen, som ligger i den nordlige indsejling til Mahamuni Pagoden, som en hyldest til Herren Buddha.

Det er en traditionel "Nat" festival fra den 30 Juli - 5 August, i lighed med andre "Nat", festivaler, hvor folk fra de omkringliggende områder, der kom til festivalen.

De endnu ikke afsluttede Mammuten pagode blev bygget af kong Bodawphaya (1781 - 1819 e.Kr.) i Mingun, Sagaing område. Det blev bygget på 5. voksning dag Tabodwe Myanmars Era, men det blev efterladt uafsluttet på grund af en profeti, at når pagode er afsluttet vil landet bryde op. Havde det været gennemført, ville den have haft en højde på omkring 500 meter, og ville have været et vidunder. Det blev stoppet ved 162 ft (op til den første terrasse) og dens omkreds er ca 450ft.

Mogok er berømt for sine rubiner og dermed kaldes ruby-land. Det er centrum for minedrift og salg af kvalitets rubiner og andre ædelstene. I løbet af dagen af tilsynet med bedømmere i den kongelige by. I dag åbner private perle forhandlere butikker i Mogok, og der er også kaldet handelssystemer "MTV PWE" i forhold til at holde ædelstene i messing bakker kendt som "MTV". I GEM handel gennemføres i løbet af den tid, hvor der er lys nok, handel er udført to gange om dagen, om morgenen og om eftermiddagen. En af de søde skikke Mogok er, at ingen sælger falske juveler.

En traditionel Shan Pagoda Festival blev afholdt i den nordlige del af Pyin Oo Lwin, omkring en times kørsel fra centrum af byen, på og omkring fuldmåne dag Tagaung. Det svarer til andre traditionelle festivaler.

SAGAING DIVISION

Denne enorme pagode er 10 km uden for byen Sagaing, syd vest for Mandalay, over Ayeyarwaddy floden. Den enorme kuppel stiger 46 meter i form af en perfekt halvkugle og var modelleret efter Muhammed i Sri Lanka. Også kendt som Rajamanisula, denne pagode blev bygget til minde Inwa's virksomhed som den kongelige hovedstad i Myanmar. Denne pagode Festivalen afholdes omkring fuldmåne dag Tazaungdine.

Monywa, den kommercielle centrum af Chindwin Valley, er omkring 136 km nordvest for Mandalay. Et meget usædvanlig buddhistisk tempel kompleks, Thanboddhay, ligger omkring 20 kilometer fra byen. Denne pagode har en unik form. Vigende terrasser top pladsen templet, med et utal af små stupaer omkring den centrale gyldne Chedi. Denne pagode Festivalen afholdes omkring fuldmåne dag Tazaungmone (november).

MAGWE DIVISION

Denne pagode festival holdes i mere end en måned fra den anden uge af juni til den tredje af juli (Nayone til Waso).

Salget er en lille by ca 15 km syd for Bagan, om Ayeyarwaddy floden. Shinbinsagyo Pagoda Festivalen afholdes omkring fuldmåne dag Waso (juli).

Magway Myathalun Pagoda menes at have været bygget af Thubawga the filantrop i Maha Sakrit æra. Den oprindelige højde var 52ft, men det blev udvidet til 82ft af kong Saw Lu af Bagan, befæstes 120 relikvier og syv guld Buddha billeder. Da det blev beskadiget ved jordskælvet i Kawza Sakarit 1290, det blev ombygget til en højde af 99ft. King Mindon forgyldte pagode i 1214 i Myanmar kalenderen. Denne pagode Festivalen afholdes omkring fuldmåne dag Thindingyut i to uger.

Kyaungdawyar pagode er i Pwint Phyu, og festivalen er langvarig, som blev afholdt fra midten af juli til den anden uge af oktober. Det er en berømt festival er kendt som fiskefoder Festival. Folk tror, at hundredvis af store fisk, som kun kan ses i juli, kom specielt til at hylde denne pagode. 

AYEYARWADDY DIVSION

Denne pagode er beliggende på Maw Tin Zun, Ngaputaw Township i Pathein District i Ayeyarwaddy Division. Maw Tin Zun kaldes også Nagayit Bjerg, Tharana Mountain eller Neibban Mountain. Denne pagode menes at have været bygget i Sakarit 103 af Zeyathena, kongen af drager, som knæsætter to hår relikvier af Buddha er fremstillet af de to brødre Tapusa og Balika. Det blev opkaldt Maha Makuta Yanthi buddhistiske Synoden, og senere, i Sakarit 457, King Alaung Sithu af Bagan renoveret pagode og omdøbte det Phaung-DAW-Oo Pagoda. Denne pagode Festivalen afholdes i Tagaung (marts) i 14 dage omkring fuldmåne dag. Mennesker fra hele Myanmar land kommer til festivalen.  

I Maha Sakarit 113 Kongen og lå disciple Rakhine kaste Maha Myatmuni Buddha Billede i bronze, og yderligere tre billeder blev kastet vores af overskuddet bronze. Den fjerde statue blev kendt som manden Aung Myin Statue. Denne statue blev fremsendt til Amarapura af kronprins, søn af kong Bodawphaya, i Sakarit 1146. Det billede blev anbragt i den forreste del af det kongelige palads og blev kaldet Nan-Oo-Phaya.

I Sakarit 1214 statuen blev videregivet til Zalun af Zalun herse U Shwe Pwint. The kolonisatorer, der havde besat lavere Myanmar tog billedet til England med den hensigt at bruge bronze i deres mynte. Ifølge legenden de kunne hverken smelte det heller ikke bryde det med hamre, og dronningen blev siges at have lidt nagende hovedpine og mareridt. Hun beordrede, at statuen skal returneres til det sted, hvorfra det blev taget. Men fordi briterne ikke kunne huske det oprindelige websted, hvorfra det blev taget, de efterlod den på en sandbanke i nærheden Hintha, og folk kaldte det Padawmu Phaya - det billede, der findes på sandbanke. En kamp om ejerskab fandt sted mellem borgerne i Zalun og Hintha, og Zalun opstod som vinderne. Billedet er blevet holdt i Zalun lige siden. I erindringen om den er fundet i udlandet, og er blevet bragt tilbage, det blev berømt som manden Aung Myin Pyitawpyan Image (statuen, der var vendt tilbage fra udlandet). Denne pagode festival holdes i Tagaung (marts) i ti dage omkring fuldmåne dag. 

YANGON DIVISION

Kyaik Khauk Pagoden er bygget på en bakke på vej til byen Kyauktan i Thanlwin, omkring en halv times kørsel over floden fra Yangon. Det menes, at Shin Khawlaka og kong Sula Thirimar Thawka af Thaton bygget pagode at forankre hår relikvier af Buddha doneret af kong Asoka Indien i de 124 buddhistiske Era. Denne pagode Festival afholdes omkring fuldmåne dag i Dabodwe (februar). Aftenunderholdning omfatter Zats, Anyeints, og sceneshows og film vises i fri luft.

Det er fælles tro, at 28 Buddhas, herunder de sidste Gotama Buddha kom til eksistens og gik til Nibbana. I magsvejr sæson, holde folk de 28 Buddhas Festival i forskellige townships omkring Yangon og i de fleste andre dele af Myanmar, efter deres egne kalendere. De billeder af Buddhas transporteres i en storslået procession rundt i byen for folk at betale reverens, ledsaget af musik og dans.

Delstaten Rakhine

Denne fejres i Sittwe, hovedstaden i delstaten Rakhine, den 12. april hvert år, umiddelbart før Water Festival. I de tidlige timer af natten unge kvinder frøkener kværner bark og rødder Thanakha, en duftende træ, på afrundet stenplader at gøre en bøde creme. Unge mænd støtte arrangementet med musik og dans.

Denne ceremoni er afholdt den 13. april til Buddha billeder med aromatiske thanakha fløde fremsat tidligere af kvinder.

Denne 8 dage festivalen holdes på pagode's omraade i Mrauk Oo, Rakhine stat, omkring fuldmåne dag Kasone (maj). De vigtigste pagode blev bygget i fem niveauer, der omgiver af en række forskellige sten pagoder. Denne pagode festivalen er i lighed med andre pagode festivaler, men det omfatter også spændende traditionel brydning. Båd racer og vand plaske i Mrauk Oo kanalen også opstå på fuldmånen dag.

TANINTAYI DIVISION

Salone er mennesker, der bor på øerne i Myeik område. Salone Traditional Festival (Sø sigøjner Festival) vil blive afholdt fra 14 til 16 Februar Manjungalet Village Boncho Island med det formål at udvikle og fremme Myeik skærgården som turistmål og tiltrækning som uberørt natur i Myanmar for det internationale marked. 

 

 
 
 

Time & Temperature
in Yangon

 

In Myanmar:
A member of
 

  

   
       
web site hit counter